Dyrene


Det er en rar tanke, at fårene spiser gulerodstoppene og de afskårne grene fra æbleplantagen, at hønsene spiser billerne i plantagen og madresterne fra aftensmaden, og at vi spiser både lammene, æggene og kyllingerne. Fårene og hønsene leverer desuden gødning til kartoflerne og gulerødderne.


I tillæg er det en god ting for både børn og voksne at leve et sted, hvor vi har både ansvar for og glæde af dyr - også dem, vi ikke spiser (som hund og kat, der blot er til lyst). Vi har otte moderfår (Gotlænder) en vædder og en bede. Om foråret er her et vældigt leben af legende lam. Fårene er nemme at passe, men elhegnet omkring markerne kræver en del arbejde, så det kan holde både springfår og kåde lam inde, hvor de skal være.

Når et moderfår har levet et godt langt liv, bliver hun til spegepølser, som slagteren laver. Slagtningen af får og lam foretages professionelt, og vi skal blot hjælpe til og putte i poser.

Hønsene er nogle gode bastarder, der både lægger en masse æg, og som godt kan lide at ruge kyllinger ud. De går frit i plantagen.

kollektivet Tranehøj

Høne på reden

Fårene Damini og Malala