Frugt & grønt


Vi har en lille plantage med 80 æble- og pæretræer og diverse frugtbuske.


Det er et større arbejde at plukke og sortere æbler, men normalt får vi hjælp til plukningen ved den årligt høstfest, hvor traditionen er, at vennerne kommer og høster, før de kan nyde aftenens hjemmedyrkede lækkerier.

Vi laver æblemost, æblecider og cidereddike til eget forbrug og spiser mange madæbler over vinteren, når spiseæblerne slipper op. Vi har gode økologiske jordbær, kirsebær, ribs, stikkelsbær, blommer, pærer, hyld m.m., om sommeren kan det være ganske overvældende at bevæge sig rundt i dette slaraffenland.

I grønsagshaven dyrker vi økologiske grønsager til eget brug, og da vi har gode opbevaringsmuligheder, har vi ofte "friske" rodfrugter til langt hen i foråret.

Tranehøj special:
- solbær
- sukker
- fløde
Tranehøjs frosne økologiske solbær blandes med en passende mængde sukker i en god køkkenmaskine (sådan en med kniv), til det har fået en konsistens som meget grov rasp (eller ingen hele bær). Fløden piskes til skum og blandes med solbærmiksen. Serveres straks.

Kan serveres på nøddebund og med en god dessertvin.

kollektivet Tranehøj

Æblehøst

Komposten bliver omstukket