Frugt & grønt


Vi har en økologisk æbleplantage og på gode år kan vi sælge en masse æbler til en lokal leverandør af økologiske fødevarer.


Det er et større arbejde at plukke og sortere æbler, men normalt får vi hjælp til plukningen ved den årligt høstfest, hvor traditionen er, at vennerne kommer og høster, før de kan nyde aftenens hjemmedyrkede lækkerier.

Vi har også et lille mosteri hvor vil laver æblemost til eget forbrug af "de dårlige" æbler. Du kan også læse om muligheden for at benytte vores mosteri på »Lån en trane«

I samme plantage har vi solbærbuske til en hel hær. Vi når kun at plukke en lille del men har alligevel nok til vinterens dessert "Tranehøj Special" (se opskrift nedenfor).

Vi har gode økologiske jordbær, kirsebær, ribs, stikkelsbær, blommer, pærer, hyld m.m., om sommeren kan det være ganske overvældende at bevæge sig rundt i dette slaraffenland.

I grønsagshaven dyrker vi økologiske grønsager til eget brug, og da vi har gode opbevaringsmuligheder, har vi ofte "friske" rodfrugter til langt hen i foråret.

Tranehøj special:
- solbær
- sukker
- fløde
Tranehøjs frosne økologiske solbær blandes med en passende mængde sukker i en god køkkenmaskine (sådan en med kniv), til det har fået en konsistens som meget grov rasp (eller ingen hele bær). Fløden piskes til skum og blandes med solbærmiksen. Serveres straks.
Kan serveres på nøddebund og med en god dessertvin.

kollektivet Tranehøj

Æblerne høstes