Kultur


Tranehøj ligger midt imellem Holbæk, Kalundborg, Nykøbing Sjælland og Slagelse, så vi har adgang til mange kulturelle tilbud - hvis bare man vil køre lidt.


Der er fire biografer indenfor en radius af 20 km - to af dem er drevet af frivillige - og der er syv spillesteder, hvor man kan opleve mange forskellige slags musik.

Kulturhus Gimle

er det spillested, der er tættest på - i nabolandsbyen Føllenslev to kilometer væk. Gimle blev bygget som forsamlingshus under 2. verdenskrig, men i 1990 købte nogle af Tranehøjs daværende beboere huset og lavede det om til kulturhus. Der er en til to koncerter om måneden, som regel med et spændende verdensmusikband fra Danmark eller et andet sted i verden.Gimle har også en dokumentarfilmklub og en filmklub for børn. Kulturhus Gimle modtager ingen driftstilskud fra det offentlige og eksisterer udelukkende i kraft af de mange frivillige, der tager ansvar for både planlægning og afholdelse af arrangementer. Flere af de nuværende beboere på Tranehøj er stadig - eller har været - aktive i foreningen.

www.kulturhusgimle.dk


Jyderup Højskole

Højskolen faldt for få år siden ned som en appelsin i vores turban. Her foregår mange spændende ting, og højskolen er meget åben for lokalsamfundet, som vi jo er en del af.

www.jyderuphøjskole.dk


Højskolen har været med til at starte en café i Jyderup, Café Habibi, der ligesom campingpladsen i Jyderup er en socialøkonomisk virksomhed for flygtninge.

www.facebook.com/kafehabibi.dk


Kulturmøder

Siden 2003 har Gitte og Torben fra Tranehøj arbejdet med at organisere besøg af børne-/ungdomskulturgrupper fra lande i Latinamerika, Afrika og Asien (indtil nu fra Bolivia, Burkina Faso, Afghanistan, Sydafrika, Cambodia, Ghana, Palæstina og Kenya). De unge fra kulturgrupperne laver workshops og forestillinger først og fremmest på skoler i Kalundborg Kommune. De unge bor hos elevernes familier - og besøgene bliver husket længe efter.

www.globalkids.dk


kollektivet Tranehøj

Teatro Trono i Gimle

Teatro Trono hos os