Links


Tranehøj i medierne:

Artikel i SEAS-NVE's magasin Energi & Bolig
Willi og Maria fortæller om livet på Tranehøj i SEAS NVE's magasin Energi & Bolig (s. 16-21), efteråret 2016

Artikel i Tidskriftet Grøn Hverdag
Tranehøj er omtalt i en artikel i tidskriftet Grøn Hverdag

Artikel i Nordvestnyt
Familielivet og parforholdet har gode kår i kollektivet. Artikel i Nordvestnyt, december 2015


Kultur:

Kulturhus Gimle
Vores lokale kulturhus der bl.a. byder på verdensmusik, dokumentarfilm og dans.

Mørkøv Kino
Mørkøv Kino´s Venner ejer selv Mørkøv Kino. Og har ca. 150 medlemmer deraf ca. 50 aktive, der passer den daglige drift.

Jyderup Højskole
Jyderup Højskole er en lille højskole i naturskønne omgivelser. Her forbindes fordybelse med aktualitet, land med by, tænkning med sansning og det at være i verden med at tage del i verden. Her handler det om, at gøre sig umage, nørde igennem, have tid til at tænke sig om og at mærke, hvor fødderne er plantet og kunne gribe efter stjernerne.

Vallekilde Højskole
Vores "nabo" Kommunikationshøjskolen Vallekilde.

Vig bio
Vig Bio´s Venner er en forening, der har til formål at drive Vig Bio og Vig Bio Café. Bestående af ca. 120 aktive og ca.300 passive medlemmer.

Kino Den Blå Engel
Den lokale biograf i Kalundborg.


Skoler:

Bregninge Bjergsted Friskole
BBFS bygger på ideén "om det hele menneske".

Firhøjskolen
Den lokale kommuneskole med målsætningen: at skabe et miljø, hvor tolerance, selvstændighed og kreativ tænkning er naturlige værdier, og hvor udviklingen af kammeratskab, samarbejdsevner og ansvarsbevidsthed er centrale elementer.

Højbo Friskole
Tror Grundlæggende på, at børn ønsker at udvikle sig, dvs. lære noget og blive dygtigere på mange planer, og at de i det hele taget ønsker at gro som menneske. At børn ønsker at samarbejde med de mennesker, der er omkring dem.

Vallekilde-Hørve Friskole
Skolen bygger på værdier som bl.a. nærhed, dannelse og medindflydelse. Her bliver der lagt stor vægt på det kreative, såvel som det boglige.


Bæredygtighed:

agenda 21 Kalundborg
Agenda 21-rådet i Kalundborg Kommune arbejder for, at Kalundborg bliver en bæredygtig kommune


Miljø:

Det Økologiske Råd
Det Økologiske Råd er en uafhængig organisation der arbejder for en økologisk bæredygtig udvikling med social retfærdighed og menneskelig trivsel. Det Økologiske Råd udgiver Tidsskriftet Global økologi.

Grøn Fokus I/S
Vi Vores lokale totalleverandør af økologiske fødevarer. Der foretrækker at sælge danske, helst lokale fødevarer (hvilket vi på "gode" æble år hjælper til med).

Grønne familier
Grønne Familier er en landsdækkende grøn forbrugerbevægelse med lokale kredse og aktiviteter i hele landet. Grønne familier udgiver Tidsskriftet Grøn hverdag.

Landsforeningen Praktisk Økologi
Foreningen arbejder for at fremme økologisk dyrkning og levevis, dels ved at ved at påvirke beslutningstagere og dels ved at oplyse om økologi i praksis. Landsforeningen Praktisk Økologi udgiver Tidsskriftet Praktisk Økologi.

Noah
Ønsker at forbedre det levende miljø ved aktivt at bekæmpe miljøødelæggelsen og dens årsager - og anvise alternativer. Noah udgiver Tidsskriftet Miljøsk.

Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening er et fællesskab for landmænd, virksomheder og forbrugere. Økologisk Landsforening arbejder for at styrke forskning i økologisk jordbrug, udvikling af nye fødevarer og forbrugernes adgang til økologiske fødevarer. Økologisk Landsforening udgiver Tidsskriftet Spir.


Politik:

Modkraft.dk
Modkraft.dk er en uafhængig internet-portal for de venstreorienterede og progressive bevægelser i Danmark og omegn. Udgivet af Mediesyndikatet Monsun.


Ulandsorganisationer:

Axis
Axis er en dansk NGO, grundlagt i 1995, hvis fokusområder er uddannelse, organisationsudvikling og bæredygtig udvikling.

Ibis
Ibis er en dansk NGO, og arbejder med fire fokusområder: Uddannelse, Styrkelse af civilsamfundet, Lokalstyre og Fattigdomsbekæmpelse.


Naturoplevelser:

Sjællandsleden
"Nordsøvandreruten" Over 6000 km vandrerute i Nordsølandene.


Praktisk:

Kalundborg Kommune.

Region Sjælland.


Kollektiver:

Intentional Communities Web Site
En international potal for økosamfund, kollektiver m.m.

Munksøgaard
Munksøgård er et økologisk bofællesskab ved Roskilde. Ideen med bebyggelsen har været at skabe et boligomåde med udstrakte miljøhensyn integreret både i etablering og drift.

Svanholm Gods
Selvforvaltning, demokrati og flad struktur er retningslinier for den måde det storer kollektiv Svanholm organisere sig på.

kollektivet Tranehøj