Lokalsamfundet


Tranehøj ligger i udkanten af landsbyen Særslev - en gammel landsby, der hænger sammen med en nyere bydel Snertinge, der både har rundkørsel og en andelsbrugs ejet af byen, der gerne bestiller økologiske varer hjem til Tranehøj.


I Særslev hilser man på hinanden, og Tranehøj har taget initiativ til en vejfest, der gerne skal gå hen og blive en årlig begivenhed.

Fra vores bålplads og shelter har vi udsigt mod nordøst over Svinninge Vejle, som engang var en lille fjord, men som nu er marker, og på den anden side af vejlen ligger Vallekilde med en af Danmarks ældste højskoler.

Syv kilometer mod syd ligger stationsbyen Jyderup med mindst fire supermarkeder, bibliotek, butikker og togforbindelse til København og Kalundborg mindst en gang i timen. I Jyderup er desuden en af Danmarks yngste (og bedste!) højskoler ved den smukke Skarresø - omgivet af skov.

Mod nordvest kommer vi hurtigt til Kulturhus Gimle i Føllenslev og lidt længere ude til Sejerøbugten og Havnsø med førgeforbindelser til Nekselø og Sejerø. Nær Havnsø har vi den skønneste strand ved Vesterlyng med enebær, lyng og fritgående køer.

20 km mod vest har vi vores kommunale hovedstad Kalundborg med dybvandshavn og masser af industri, og 20 km mod øst er handels- og middelklassebyen, Holbæk.

kollektivet Tranehøj

Aftenudflugt til Eskebjerg Vesterlyng

Særslev Kirke i "down town" Snertinge