Maria Lippa


Jeg voksede op i udkanten af en lille landsby i Sydslesvig med stor have og vildmarker omkring. Jeg nød at går rundt og studere livet i græsset i timevis. Jeg trives ved at have natur omkring mig, det giver ro at lytte til græs der bevæger sig i vinden, bier der summer. At ligge ude i hængekøjen efter en arbejdsdag og se på himlen med skyerne fløjtende forbi, høre fårene der bræger, dér tanker jeg energi til hverdagen. Hvis vinden blæser, har Willi og mig dog ikke fred og ro til at hygge på Gården, så tager vi ud til stranden for at kitesurfe.

Som barn studerede jeg livet imellem græsstråene, det blev udskiftet med at studere livets vidunder på universitetet på medicinstudiet. Og efter afsluttende eksamen faldt valget helt naturligt på at blive speciallæge indenfor gynækologi og fødselshjælp.

Ligesom jeg er fascineret af livet direkte omkring mig, går den ulige fordeling af recourserne på kloden, som bestemmer over livets vilkår mig nær. Med tiden har jeg fået mere forståelse for hvordan min virke her og nu har indflydelse på langt ud over min egen næsetip. I det private er det derfor en logisk konsekvens bl.a. at være opmærksom på betydningen af mit eget lille forbrug.

Til sidst skal der blot siges: at være sammen med andre om hverdagen, som vi gør her på Tranehøj, dele hinandens små og store glæder er for mig den ideale levemåde. Det er langt mere end en måde at bo på - det er en indstilling til livet.

Tilbage

kollektivet Tranehøj

Maria i bærhaven

Maria maler vinduer i arbejdsugen