Sofie Bjerring


Jeg er født i 1979 og er uddannet arkitekt.

Jeg har et byliv (som ph.d.-.studerende på arkitektskolen i København) og et landliv her på Tranehøj. Tilsammen er det et bland-liv med én tid til at arbejde med hovedet ved computeren og én til et virke, som kræver kroppen, når der er ukrudt at kratte eller andre praktiske gøremål.

Det at bo på Tranehøj handler for mig også om at blande liv! Her er altid nogen, der kan give en hånd, eller har brug for en. Kollektivlivet giver mulighed for at være i berøring med flere ting, end dem selv er omdrejningspunkt for. Det er en stor glæde.

Jeg holder også af den mulighed livet på landet giver for at kunne lave mad helt fra bunden, helt tæt på sæsonen. Af planter og dyr, der ikke er gjort vold på; og ganske ofte uden overhovedet at behøve at gå udenfor matriklen. Det gør både kroppen og sjælen og jorden godt.

Alexander og jeg kender hinanden fra Københavns Fødevarefællesskab. Denne ”flyvemaskine bygget i luften” har været en lære i fællesskabets potentiale som modstandshandling. Den elendige reduktion af alt som rører - og ikke rører - sig på denne jord, til et spørgsmål om hvorvidt ”det kan svare sig”, skal have en modvægt: Ved at vi insisterer på at omgås mildt, frit og venligt med både folk og fæ og den roterende, blå/grønne klode.

Tilbage

kollektivet Tranehøj

På stranden på Vesterlyng

Sofie på tur