99 Solceller på taget


Tranehøj har i april 2011 besluttet at investere over 300.000 kr. i et solcelleanlæg, som på årsbasis vil kunne dække hele Tranehøjs strømforbrug.

Anlægget blev taget i drift den 03.06.11 og har siden da produceret som forventet. Den aktuelle produktion lige nu kan du se her.

Update Oktober 2016:

Anlægget har nu kørt i 5 år og produceret cirka 100.000 kWh - det svarer fint til vores driftsbudget. Specielt sommerne 2013 og 2014 bød på mange solskinstimer. Dette betyder at indtil videre har anlægget tjent ca. 55% af udgifterne hjem hvilket er i henhold til planen. Solcellestrømmen giver os mulighed for at vi nu også kan have varmepumper kørende, der bidrager til varmeproduktionen.

Update 4. juni 2011:

På blot tre dages intensivt arbejde blev hele solcelle-anlægget installeret og fredag den 03. juni kørte anlægget første gang på fuld drøn. I strålende solskinsvejr nåede anlægget op på lige over 15kW. Med udsigt til de næste måneders solskinssommerdage vil anlæggets produktionen ligge højere end Tranehøjs øjeblikkelige forbrug. Den overskydende strøm vil da blive sendt i elnettet til brug hos de andre naboer i Snertinge. På andre tidspunkter, hvor solen ikke skinner helt så kraftigt som f.eks. tidlig morgen eller om natten, vil Tranehøj derimod importere strøm.

Update 30. april 2011:

Efter 9 måneders planlægning besluttede Tranehøj i april 2011 at investere i et solcelleanlæg. Formålet med anlægget er, at det på årsbasis kan producere mere elektricitet, end Tranehøj forbruger. Dermed bliver Tranehøjs energiforbrug og CO2 udledning reduceret markant. Økonomisk giver anlægget rigtig god mening, da Tranehøj bliver uafhængig af strømprisstigninger og stort set får reduceret strømregningen til 0 kr. Alene siden 31.12.2010 er prisen på strøm steget med over 15%, dette vil fremover ikke kunne påvirke økonomien på Tranehøj.

Solcelleanlægget får en størrelse på 18,3 kW og kan på årsbasis producere ca. 16.000 kWh. Det fylder ca. 120 kvadratmeter og skal installeres på det sydvendte tag af laden. Anlægget kan endda forstørres, hvilket så giver mulighed for at producere strøm til f.eks. en el-bil.

Miljømæssigt betyder solcelleanlægget, at Tranehøj reducerer CO2-udslippet med ca. 9 tons om året. Tranehøjs samlede CO2-udledning til energiforbrug bringes helt ned til ca. 2,6 tons CO2 (eksklusiv transport), hvilket er lavt for en husholdning på 12 mennesker.

Vil du vide mere om projektet, så skriv eller ring til
mobil: 9955 6365


kollektivet Tranehøj

Sol til vand og el

Solcelleinstallation