Traditioner


Over de mere end 30 år, som kollektivet har eksisteret, er der opstået en række traditioner, som vi fortsat holder i hævd.


Til fastelavn klæder børn som voksne sig ud, og der bliver slået "katten af tønden" og spist fastelavnsboller. Sankt Hans aften inviteres familie og venner på en god middag med efterfølgende bål og sang i den forhåbentlig lune sommernat.

Hen på efteråret er det blevet tid for at høste frugten af årets arbejde i køkkenhaven og frugtplantagen. Derfor afholdes en høstfest, hvor venner og bekendte inviteres til at komme og hjælpe med at plukke æbler og pærer og grave kartofler og gulerødder op. Når årets høst er i hus, belønnes indsatsen med god mad og drikke om aftenen.

Mortens aften tilbereder vi nyslagtede gæs - og så er jule-måneden atter over os. Da vi ikke har tradition for at holde jul sammen, arrangeres en børnejul inden den 24. december. Her bliver der spist risengrød og æbleskiver, og der danses om juletræet og gennem hele huset. Året afsluttes på behørig vis med en fest nytårsaften i selskab med vennerne.

kollektivet Tranehøj

Fastelavn

Årligt tilbagevendende høstfest